Saturday, December 31

Lantunan Mahabbah Rasulullah...Perdana

hari ni merupakan hari terakhir LMR...semalam, rancang punya rancang...tak boleh pi jugak.
"pi sehari cukup la..." arahan dari mak... walaupun hati hampa...tapi kena akur jugak...

so...hari ni...Alhamdulillah..sampai jugak hajat...

2.30 petang alunan qasidah dari adik2 Maahad Darul Hadis...Masya-Allah...sedap...sedap...
sempat rakam qasidah Ya Rabbama...qasidah fav...sedap suara adik kecik ni...moga adik jadi anak yang soleh dan terus menyebarkan mahabbah Rasulullah dalam diri semua orang...sama ada dengan qasidah mahupun akhlak adik..amin...




video
qasidah Ya Rabbama...
(intro x sempat nak record sebab excited qasidah fav yg dialunkan..ehee~)

sayonara 2011

esok dah masuk 2012...
banyak kenangan indah sepanjang 2011...

BIG sem 3 di Tmn. Desa Sena...ok..akak fasi nak makan dulu..


"sapa sayang Rasulullah angkat tangan!"

Rehlah Mahabah BKS...

nasik lemak tu kalau tak sedap jangan cakap banyak na...


mantan Boss makan nasik lemak..
"amacam?? hang kata aku tak pandai masak lagi ka?"

Muktamar Sanawi kali ke-2...
bye bye BKS...ukhwah fillah...

ok..PBS kat sekolah rendah sendiri...malu kot

kenangan yang paling indah!..bersama adik Aisyah dalam Masjidil Haram

BIG sem 4

penyerahan anak angkat..."Assalamualaikum mak..."

PBS sem 4...sorang2 terkapai-kapai wat video...haish...


11.11.2011...hafiya marha binti rahmat dilahirkan...

aqiqah hafiya 26.12.2011

bersama ayah...(ada orang kata anak kesayangan ayah ni...hahaha)
sayang la...asyik kena marah ja...

penutup aktiviti sepanjang 2011....Alhamdulillah..dapat jugak pi Lantunan Mahabbah Rasulullah...
walaupun pi sorang2...layan saja...

Semoga tahun 2012 terisi dengan perkara yang lebih baik...amin...
"kita merancang, Allah juga merancang...sesungguhnya rancangan Allah yang TERBAIK.."
"yang baik itu nikmah, yang buruk itu hikmah...kedua-duanya pun baik..."












Thursday, December 29

seputar 2011

tak lama lagi 2012 nak masuk meminang...maka semester baru pun akan tiba sekali sebagai hantaran...
ready ka tak ready ka...2012 tak kira...kena terima jugak...cincin semester baru akan disarung di jari selama setahun sebagai tanda perjanjian...

tapi aku tak boleh terus nak lupakan 2011, banyak kenangan yang kami lalui bersama...suka duka...
susah aku nak lupakan 2011, tapi aku kena jelaskan kat 2011 elok2...takut nanti 2011 'tacing' pulak...hati dua-dua belah pihak kena jaga...

(pergh...ayat..aku dah tak boleh nak teruskan tulis macam kat atas...tak kena dengan jiwa..miahahahha)

2012 bererti...makin berkurang jangka hayat nak hidup di muka bumi ni, tapi makin bertambah bilangan umoq...22 tahun...

tapi sebelum 2011 melabuhkan tirai..ada 1 program besaq yang perlu dan wajib aku sertai...WAJIB!!!
program LANTUNAN MAHABBAH RASULULLAH yang diadakan 2h2m...di Stadium Sul.Abd.Halim (suka menanti)...

so aku tak mau kongsikan lagi gambaq2 seputar 2011...tunggu gambaq di lantunan mahabbah ada dalam simpanan dulu...

insyaALLAH...jika Allah mengizinkan...semoga Allah permudahkan urusan aku dan tiada aral melintang hari2 tersebut...30 dan 31 Dis.2011....

terharu di tengah malam

sungguh ni la perasaan yang susah nak terjemah, bila ada anak murid yang berjaya tapi still lagi ingat dekat kita. bukan nak bangga2kan kerjaya guru ni...tapi ni la nikmatnya...bila kita ada anak murid yang ingat akan kita...
menitis ayaq mata baca message...

Ya Allah...berbunga hati, seronok sakan..ehee...
mak siap tanya.."awat yang sengih sorang2 ni? boyfren hantaq message ka?" hahahaha...mak2...salah soalan.
"dak eh..anak murid hantaq message tanya sihat ka dak?"....
mak buat muka...(eleh..mak jeles la tu..anak murid dia tak hantaq message kat dia..akekek)

*lari2 masuk bilik..tak mau bagi mak kacau nak message2 dengan anak murid ni...*
(hahahaha..mati la anak murid dapat cikgu mcm ni..)

anak murid: ustazah...saya tak tau nak masuk sekolah mana..asma ka mrsm?
(wah...tanya pendapat aku kot...thats mean aku ni important la kan dlm hidup dia?)
aku:........(rahsia la apa aku balas kan...tak privacy langsung..=_=!)
anak murid: mntk maaf la ustazah ganggu ustazah mlm2 ni..
(dia tak tau yang aku ni syok teramat anak murid ingat kat aku..miaahahaahha)

aku ni tak la ajaq dia pun...ajaq nasyid saja..alahai...tersentuh gila...
harap2 dapat lg la anak murid mcm ni...teringat ja kat kita walaupun tak lama kita ajaq dia...
urm..jangan jumpa kita nak lari sembunyi dah la...

moral of the day:

jangan la segan malu nak tegur cikgu2 kita kalau kita terjumpa di mana-mana, jangan main aci sembunyi...cikgu ni mungkin kadang2 tak ingat or maybe tak kenai kita ( ya la...satu sekolah...bukan sorang cikgu saja yang mengajaq kita kan?) tapi kita kenai kan cikgu2 kita? so..teguq la...bukan cikgu nak suruh jawab periksa pun time tu...

segan sebab kita blajaq tak tinggi 660 tingkat?? tak pa...teguq cikgu tanya sihat ka dak pun dah cukup bagi seorang cikgu...sebab ada anak murid yang ingat akan dia...itulah nikmat seorang cikgu sebab dia mampu bentuk dan didik anak murid yang berakhlak.

ok..anak murid lebih tinggi dari cikgu...so whats the problems???hahahaa
(haa..yang paling tinggi tu la anak murid yang buat aku terharu..T_T)

haa...yang pakai tudung biru tua...mimi namanya...
semoga mimi jadik anak yang solehah dan berjaya dalam pelajaran...amin!

Saturday, December 24

"tak lompat macam tu pun~"

adik: kakak...nah ni duit lebih beli barang kakak tadi...
kakak: urm...ambik kat adik la..
adik: yeeeeehaaaa!!! yey..yey!...*lompat.lompat*

ayah: owh..ayah bagi duit kat adik, adik tak penah lompat macam tu pun...(ayat jelez)
adik: hahaha...tu sebab ayah selalu bagi duit kat adik...
ayah: owh...kalau macam tu, ayah kena jarang2 la bagi duit kat adik...
adik: *gulp*.... T_T (menyesal~)

moral of the day
1. kakak2 abang2 di luar sana jangan kedekut nak bagi duit kat adik2 anda...sebab adik anda akan hargai lebih dari yang anda bagi...

2. jangan pernah berkira dalam meLOMPAT...akekekeke....

Monday, December 19

my art...my piece

Assalamualaikum,
setelah kerja2 edit solemnization hari tu selesai...ni antara pic yang dah di'edit'.
sebagai amatur yang kecik ni, ni la hasil kerja yang tak seberapa...ha3...
majlis ni berlangsung 10Dis...tapi baru upload sebab tak dak mood nak edit gambaq dan upload di blog...
ni la namanya manusia...naik dan turun...

as usual gambaq yang di'edit' dimasukkan vintage style...ala2 lama gitu....^__^


gelap sikit...
\

pelamin...tapi tak buat pun majlis renjis2 bagai, just untuk bergambar


marhaban sebagai pembuka majlis walimah...







kek yang tak sempat dijamah oleh aku sebab sibuk "menembak".. T.T




lokasi: UUM....




ok yang ni memang buruk...edit macam apa lagi...hahahahaha...

Friday, December 16

tempat mengadu

terkadang bila diri terasa lemah
bila diri terasa keseorangan
ingat Allah ada

terkadang bila tiada yang mahu mendengar
bila tiada yang bisa mengerti
ingat Allah ada

lemah hatiku, sesak jiwaku
hanya Allah yang tahu

andai bisa dilihat betapa cederanya hati
nescaya tiada siapa yang tahan melihatnya
tapi Allah tahu isi hati aku 
dan betapa dalamnya kelukaan itu...

kini ku kutip kepingan-kepingan hati yang pecah
ingin ku sambung
kerana Allah sentiasa ada bersama aku
kerana di setiap kepingan hati yang pecah itu
ada nikmat di sebaliknya
siapa yang tahu?

namun ku perlu kekuatan untuk menyambungnya
la tahzan...innallaha ma'a na

Ya Allah...Kau mengujiku
Kau jua sumber kekuatanku

Saturday, December 10

He is pirate...

just a random entry...

sapa2 yang tengok pirate of Caribbean mesti tau lagu ni kan...
aku suka lagu ni...

ni antara versi2nya..enjoy!

theme song..


haa...yg ni versi violin...
memang best!!! plus..good looking too...ngeh3...


ni versi gitar...
ok...mcm biasa asal k-pop mesti nampak comel yer...adik2 lagi ni.. ^_^
lagipun...aku bkn minat sgt korea2 ni...hahhaha

yang ni pulak versi piano...
seyes...terbeliak biji mata tengok dia main piano..laju kot...
lagi bertambah ke'hensem'an...akekekeke


ni orchestra punya...

bila dengar lagu ni rasa semangat lebih...hahahaha...ada darah lanun kah??  ^__^

Saturday, December 3

terus bertahan

selagi mana diri boleh bersabar dan bertahan
daku berharap diri terus kuat
jangan mudah berkecil hati
"kan kamu punya hati yang besar??"

lakukan apa yang kamu mampu
gembirakan mereka
nescaya kamu juga gembira
biar diri kamu lelah
jangan biar mereka terluka

terus bertahan
moga hati terus sihat... ^__^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels